Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená palačinková roláda s ovocem

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Pečená palačinková roláda s ovocem - postup přípravy

Pokud nemáte na přípravu dezertu mnoho času, přijde vám vhod recept na pečenou palačinkovou roládu. Obsahuje jemný krém, který skvěle doplňuje nadýchané těsto.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které vmíchejte mléko a mouku. Jakmile se ingredience propojí, přidejte do nich rozpuštěné máslo a většinu těsta vlijte na plech, pokrytý pečicím papírem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Do zbytku těsta vmíchejte kakao a ze vzniklé směsi vytvořte na světlém základu několik pruhů. Plech následně vložte do předehřáté trouby na 180 °C a těsto pečte 25 minut. Po upečení těsto překlopte na rovnou plochu a sejměte z něj pečicí papír. 

3. KROK

Nyní připravte náplň. Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem, kterou potřete upečené těsto. Na jeden jeho okraj vyskládejte oloupané banány, zbytek náplně posypte sušenými ostružinami a těsto zarolujte. 

4. KROK

Pečenou palačinkovou roládu můžete podávat ihned. Lépe ale chutná, pokud ji vložíte aspoň na 1 hodinu do lednice. 

Tip: Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů