Pečená palačinková roláda s ovocem - postup přípravy
Pokud nemáte na přípravu dezertu mnoho času, přijde vám vhod recept na pečenou palačinkovou roládu. Obsahuje jemný krém, který skvěle doplňuje nadýchané těsto.
Těsto
Náplň
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, do které vmíchejte mléko a mouku. Jakmile se ingredience propojí, přidejte do nich rozpuštěné máslo a většinu těsta vlijte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Do zbytku těsta vmíchejte kakao a ze vzniklé směsi vytvořte na světlém základu několik pruhů. Plech následně vložte do předehřáté trouby na 180 °C a těsto pečte 25 minut. Po upečení těsto překlopte na rovnou plochu a sejměte z něj pečicí papír.
Nyní připravte náplň. Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem, kterou potřete upečené těsto. Na jeden jeho okraj vyskládejte oloupané banány, zbytek náplně posypte sušenými ostružinami a těsto zarolujte.
Pečenou palačinkovou roládu můžete podávat ihned. Lépe ale chutná, pokud ji vložíte aspoň na 1 hodinu do lednice.
Tip: Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI