Smažený květák v pikantní krustě

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Smažený květák v pikantní krustě - postup přípravy

Smažený květák připravený v klasickém trojobalu jistě znáte. Skvělý však bude i ten, který obalíte v kořeněné mouce. Dopřát si ho můžete třeba k obědu s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou!

Nejprve si omyjte květák a posléze ho nakrájejte na silnější plátky (steaky). Ty pak vložte do hluboké pánve s trochou vody a spařte do poloměkka pod poklicí na středním plamenu. Následně květák vyjměte a nechte okapat.




Příprava kořeněné mouky a obalování květáku

Nyní si k ruce vezměte mísu a v ní smíchejte hladkou mouku spolu s mletou sladkou paprikou, mletou kurkumou, sušeným tymiánem, chilli kořením, solí a mletým pepřem. V jiné misce si vyšlehejte vejce spolu s mlékem a trochou soli.

Dále začněte obalovat plátky květáku. Nejprve začněte ve vejcích a pak pokračujte v mouce. Postup ještě jednou zopakujte, abyste vytvořili pevný obal.

Smažení květáku a jeho servírování

Obalený květák následně smažte v rozpáleném slunečnicovém nebo jiném oleji dozlatova z obou stran. Pak je podávejte buď s vařenými brambory omaštěnými máslem či s těmi pečenými.

Hodit se bude k pokrmu i bramborová kaše a studené omáčky různého typu. Přejeme vám dobré chutnání.

Tip na dipy ke květáku

K smaženému květáku se budou hodit i skvělé domácí dipy, jako třeba ten ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Chutnat vám bude rovněž domácí tatarka, kterou snadno připravíte z majonézy a strouhaných kyselých okurek.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 216 hlasů
Nahlásit chybu
82 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt