Jahodová limonáda s rebarborou a citronem - postup přípravy
Hledáte-li recept na limonádu, která by vás osvěžila v létě, ale i v jiném období, připravte si lahodnou jahodovou limonádu se zajímavou chutí rebarbory.
Ingredience
Stonky rebarbory očistěte a nakrájejte je na kousky o šířce 1–2 cm. Jahody omyjte a odstraňte z nich zelené části. Ingredience vložte do hrnce a zalijte je třemi litry vody.
Hrnec umístěte na sporák a jeho obsah vařte 10–15 minut. Jakmile se ingredience začnou rozpadat, obsah hrnce sceďte do jiného hrnce, který znovu umístěte na sporák a ochuťte jej cukrem a citronovou šťávou.
Poznámka: Pokud se na povrchu tekutiny tvoří pěna, sesbírejte ji.
Tekutinu promíchejte a vařte ji přibližně 1 minutu. Následně jahodovou limonádu nalijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete sterilizovanými víčky.
Poznámka: Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení nápoje bakteriemi.
Sklenice vložte do většího hrnce, do kterého vlijte, přibližně do ⅔ jejich výšky, vodu a od momentu, kdy se voda začne vařit, je vařte 5 minut.
Poznámka: Sklenice nechte volně vychladnout. Skladujte je následně na chladném a temném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch