Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová limonáda s rebarborou a citronem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jahodová limonáda s rebarborou a citronem - postup přípravy

Hledáte-li recept na limonádu, která by vás osvěžila v létě, ale i v jiném období, připravte si lahodnou jahodovou limonádu se zajímavou chutí rebarbory.

Ingredience pro:
11 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Stonky rebarbory očistěte a nakrájejte je na kousky o šířce 1–2 cm. Jahody omyjte a odstraňte z nich zelené části. Ingredience vložte do hrnce a zalijte je třemi litry vody.

2. KROK

Hrnec umístěte na sporák a jeho obsah vařte 10–15 minut. Jakmile se ingredience začnou rozpadat, obsah hrnce sceďte do jiného hrnce, který znovu umístěte na sporák a ochuťte jej cukrem a citronovou šťávou. 

Poznámka: Pokud se na povrchu tekutiny tvoří pěna, sesbírejte ji.

3. KROK

Tekutinu promíchejte a vařte ji přibližně 1 minutu. Následně jahodovou limonádu nalijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete sterilizovanými víčky. 

Poznámka: Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení nápoje bakteriemi.

4. KROK

Sklenice vložte do většího hrnce, do kterého vlijte, přibližně do ⅔ jejich výšky, vodu a od momentu, kdy se voda začne vařit, je vařte 5 minut.

Poznámka: Sklenice nechte volně vychladnout. Skladujte je následně na chladném a temném místě.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů