Cuketová nádivka s uzeninou a česnekem - postup přípravy
Cuketová nádivka podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je šťavnatá a na povrchu křupavá. Pokrm poslouží jako lehký oběd nebo rychlá teplá či studená svačinka.
Ingredience
Na vymazání
Nadrobno nakrájejte oloupanou cibuli, šunkový salám a najemno nasekejte petrželku.
Poznámka: Místo šunkového salámů můžete použít gothaj nebo uzené maso a další uzeniny dle vlastní chuti.
Následně nakrájejte rohlík na malé kousky a omyté cukety nastrouhejte na hrubém struhadle.
Poznámka: Před strouháním z cuket odřežte jejich okraje. Pokud jsou cukety velké a obsahují mnoho zrn, vnitřek vydlabejte dle potřeby.
Do nastrouhaných cuket vmíchejte vejce, směs osolte, opepřete, přidejte do ní prolisovaný česnek, hladkou mouku, rohlík a cibuli s uzeninou. Ingredience důkladně promíchejte a vytvořte těsto.
Poznámka: Pokud jsou cukety příliš vodnaté, přidejte více mouky. Snahou je docílit husté směsi, s kterou se vám bude dobře pracovat.
Zapékací mísu vymažte olejem, vysypte ji moukou a rovnoměrně do ní rozprostřete připravené těsto.
Tip: K vymazání zapékací mísy nepoužívejte máslo, jelikož obsahuje vodu a pokrm by se mohl během pečení připalovat.
Cuketovou nádivku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–45 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Pokrm by měl být upečený dozlatova.
Nádivku servírujte nakrájenou na kousky. Můžete ho podávat s kečupem, tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem a čerstvým pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem