Masová bábovka se šunkou a sýrem - postup přípravy
Pokud patříte k milovníkům mletého masa, vyzkoušejte tento originální recept na masovou bábovku. Součástí receptu je osvěžující salát s jogurtovým dresinkem.
Masová směs
Náplň
Salát
Mleté maso smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, vejcem, strouhankou a nastrouhaným česnekem. Ingredience ochuťte solí, pepřem a důkladně je promíchejte.
Na rovnou plochu rozprostřete pečicí papír, který potřete trochou oleje a maso na něj položte. Následně z masa vytvořte velký kulatý bochník s otvorem ve středu.
Tip: Maso se snažte vytvarovat do tvaru, který kopíruje tvar vaší formy na bábovku.
Připravenou masovou směs vložte do bábovkové formy a po jejím obvodu vytvořte žlábek, pomocí lžíce, který vyložte plátky šunky, které pokryjte smetanovým sýrem. Ten zakryjte plátkovým sýrem, který pokryjte vejci.
Takto připravenou masovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Mezitím připravte salát.
Červené zelí nakrájejte na proužky, které smíchejte s proužky bílého zelí a oloupanou nastrouhanou mrkví. V samostatné misce smíchejte jogurt s pepřem, solí a olejem.
Dresink smíchejte se zeleninou a salát servírujte, společně s upečenou masovou bábovkou, jako přílohu.
Tip: Pokrm můžete podávat s bagetou nebo jiným oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Meat Delish