Zapečená zelenina se sýrem a petrželkou - postup přípravy
Zapečená zelenina se sýrem je tak dobrá, že ji budou chtít jíst i vaše děti. Pokrm je chutný a dokonale zasytí i bez přítomnosti masa. Recept je vhodný i pro dietáře.
Základ
Zálivka
Do vroucí osolené vody vložte omytou a na růžičky rozdělenou brokolici, kterou vařte 7–8 minut. Zatím omyjte a nakrájejte na proužky zelenou a červenou papriku společně s oloupanou cibulí.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.
Zeleninu vložte do pánve, zalijte ji olivovým olejem, posolte ji a smažte 4–5 minut, do změknutí. Brokolici sceďte a vložte ji do tukem vymazané zapékací mísy.
K brokolici přidejte usmaženou zeleninu a vše zalijte směsí vyšlehaných vajec, soli, olivového oleje, mléka, mouky, nasekané petrželky a sušeného droždí.
Na závěr pokrm posypte najemno nastrouhanou mozzarellou a pečte ho v předehřáté troubě na 200°C po dobu 20 minut.
Poznámka: Zapečenou zeleninu se sýrem podávejte nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci