Kynuté koláče s drobenkou a citronovou kůrou - postup přípravy
Kynuté koláče s drobenkou podle receptu paní Kateřiny Kaštanové můžete podávat ke snídani, ale také ke kávě jako dezert. Recept je jednoduchý, rychlý a koláče úžasně nadýchané.
Kvásek
Těsto
Drobenka
V menší misce smíchejte teplé mléko, droždí, lžičku cukru a mouku. Jakmile se ingredience propojí, přikryjte misku čistou utěrkou a nechte vzejít kvásek – potrvá to přibližně 15 minut.
Ve větší míse smíchejte vaječné žloutky, citronovou kůru, sůl, rum a olej. Do směsi vmíchejte kvásek a uhněťte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím připravte drobenku smícháním cukru s rozpuštěným máslem.
Po této době těsto rozdělte na několik stejně velkých kusů, z kterých vytvořte malé bochánky, v jejichž středu udělejte důlek.
Tip: Důlek můžete udělat pomocí dna čisté sklenice.
Do důlku vložte lžíci oblíbené tvarohové, povidlové nebo jiné náplně, kterou posypte drobenkou. Kynuté koláče s drobenkou pečte v předehřáté troubě na 185 °C po dobu 20–30 minut, dozlatova.
Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.