Jablečné šneky s meruňkovým džemem - postup přípravy
Hledáte-li inspiraci k přípravě jednoduchého a rychlého dezertu, zkuste jablečné šneky. Na povrchu jsou křupavé a uvnitř šťavnaté díky jablkům a džemu.
Náplň
Těsto
Zdobení
Jablka omyjte, oloupejte, odstraňte z nich jádřince a nakrájejte je na drobné kousky. Jablka vsypte na rozehřátou pánev, kde je zalijte citronovou šťávou, zasypte lžící cukru a přidejte k nim máslo.
Poznámka: Ingredience promíchejte a vařte 5 minut na mírném ohni. Po této době do směsi vmíchejte meruňkový džem.
Nyní vytvořte těsto. Ve větší míse smíchejte teplé mléko, cukr a sušené droždí. Jakmile se ingredience propojí, přidejte vejce, sezamový olej a znovu vše promíchejte.
Do mísy prosejte mouku, sůl a uhněťte těsto pomocí rukou. Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 40 minut kynout na teplém místě.
Poznámka: Prosetí mouky je důležité, aby v těstu nevznikly hrudky.
Jakmile těsto vykyne, znovu ho prohněťte a na pomoučeném vále z něj vyválejte plát o výšce 0,5 cm. Těsto pokryjte připravenými jablky a zarolujte ho. Roládu nakrájejte na kousky o šířce 2 cm a uložte je na plech vyložený pečicím papírem.
Jablečné šneky pomažte vaječným žloutkem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Poznámka: Dezert podávejte vychladlý a posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolce arabe