Milky Way řezy s krémem a sušenkami - postup přípravy
Milky Way řezy jsou vláčné a mají křupavou čokoládovou polevu, kterou si zamilujete. Uvnitř najdete nadýchaný krém, který je osvěžující a lahodný. Dezert nemusíte péct.
Ingredience
Poleva
V hrnci smíchejte mléko s cukrem a směs zahřívejte, za stálého míchání, na mírném ohni 2 minuty. Poté ji odstavte z tepla a nechte volně chladnout.
V míse vyšlehejte změklé máslo, do kterého následně vešlehejte vychladlou mléčnou směs.
Poznámka: Směs přidávejte do másla po částech, aby se ingredience lépe propojily.
Do mísy poté přidejte, po lžičkách, sušené mléko a stále šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. Dno dortového ráfku vyložte částí množství sušenek, které pokryjte polovinou množství krému, který zakryjte další vrstvou sušenek.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit sušenkami.
Na závěr připravte polevu smícháním másla a čokolády v hrnci. Na mírném ohni čokoládu, za stálého míchání, rozpouštějte 1–2 minuty a čokoládou celý povrch dezertu polijte.
Milky Way řezy vložte na 4 hodiny do lednice. Jakmile dezert ztuhne, podávejte jej nakrájený na kousky.
Tip: Chcete-li, aby dezert působil více svěže, můžete ho podávat s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Opolanka Kasia w Kuchni