Malinový dezert s bílou čokoládou - postup přípravy
Malinový dezert je jemná a osvěžující pochoutka, která okouzlí svou chutí i luxusním vzhledem. Spojení sladkého ovoce a krémové čokolády si rychle oblíbíte.
Malinová směs
Krém
Zdobení
V jednom rendlíku smíchejte mražené maliny s Gelfixem a začněte je zahřívat. V druhém rendlíku zahřívejte 200 ml smetany, nechte v ní rozpustit bílou čokoládu a po 2 minutách směs odstavte z tepla.
Jakmile maliny rozmrznou, vmíchejte do nich cukr a směs vařte 2–3 minuty. Poté ji propasírujte, vzniklou tekutinu vlijte zpět do rendlíku a vařte ji ještě 1–2 minuty.
Malinovou směsí rovnoměrně naplňte poháry, které vložte do lednice na 20 minut. Mezitím připravte krém. Ve větší míse vyšlehejte 150 ml smetany dotuha a vmíchejte ji do základu s bílou čokoládou.
Krémem naplňte poháry, které vložte na dalších 20–30 minut do lednice. Malinové dezerty ozdobte čerstvými malinami a nasekanými Oreo sušenkami.
Poznámka: Díky receptu můžete dezertem naplnit 10 pohárů o objemu 150 ml.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: wszystkiego.smacznego