Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Malinový dezert s bílou čokoládou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Malinový dezert s bílou čokoládou - postup přípravy

Malinový dezert je jemná a osvěžující pochoutka, která okouzlí svou chutí i luxusním vzhledem. Spojení sladkého ovoce a krémové čokolády si rychle oblíbíte.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Malinová směs

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V jednom rendlíku smíchejte mražené maliny s Gelfixem a začněte je zahřívat. V druhém rendlíku zahřívejte 200 ml smetany, nechte v ní rozpustit bílou čokoládu a po 2 minutách směs odstavte z tepla. 

2. KROK

Jakmile maliny rozmrznou, vmíchejte do nich cukr a směs vařte 2–3 minuty. Poté ji propasírujte, vzniklou tekutinu vlijte zpět do rendlíku a vařte ji ještě 1–2 minuty.

3. KROK

Malinovou směsí rovnoměrně naplňte poháry, které vložte do lednice na 20 minut. Mezitím připravte krém. Ve větší  míse vyšlehejte 150 ml smetany dotuha a vmíchejte ji do základu s bílou čokoládou. 

4. KROK

Krémem naplňte poháry, které vložte na dalších 20–30 minut do lednice. Malinové dezerty ozdobte čerstvými malinami a nasekanými Oreo sušenkami. 

Poznámka: Díky receptu můžete dezertem naplnit 10 pohárů  o objemu 150 ml.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: wszystkiego.smacznego

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů