Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné rolky z toustového chleba se zeleninou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 14 minut

Plněné rolky z toustového chleba se zeleninou - postup přípravy

Plněné rolky z toustového chleba poslouží jako předkrm nebo slaný dezert. Můžete je servírovat také jako zdravou lehkou svačinku. Zvládnou je připravit i začátečníci.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Ingredience

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Oloupejte a na kostičky nakrájejte také mrkev. Na pánvi rozpusťte máslo a 1 minutu na něm smažte nadrobno nakrájený česnek, ke kterému poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a brambory.

2. KROK

Ingredience zamíchejte, ochuťte je solí, pepřem a přidejte k nim nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Do směsi vlijte majonézu, vše znovu zamíchejte a směs sundejte z tepla. Celý proces potrvá přibližně 5 minut. 

3. KROK

Toustový chleba vyválejte na tenké plátky a odřežte z nich tmavé okraje. Každý z plátků naplňte zeleninovou směsí, posypte nastrouhanou mozzarellou a zarolujte ho. 

Poznámka: Okraje každé rolky důkladně zmáčkněte prsty, aby se rolka nerozlepovala.

4. KROK

V pánvi rozpusťte máslo a plněné rolky z toustového chleba smažte z každé strany přibližně 2 minuty, dozlatova. 

Poznámka: Rolky nechte vychladnout a servírujte je vcelku nebo rozkrojené na polovinu. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Delmira Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů