Chléb smažený ve vajíčku se šunkou

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
5 minut
NÁROČNOST
Snadná

Chléb smažený ve vajíčku se šunkou - postup přípravy

V evropských zemích se mu říká francouzský toust, v Česku se z něho stal způsob, jak zužitkovat zbytky z lednice. Vyzkoušejte verzi se šunkou, případně sýrem podle paní Hany Petrášové.
1. KROK

Vejce rozšlehejte s trochou soli. Obalte v něm plátky chleba, který vložte do rozpálené pánve s trochou rostlinného oleje nebo sádla.

2. KROK

Navrch chleba položte plátek šunky, případně i plátek sýra. Druhou možností je sýr nastrouhat a přimíchat do vajíčka. Šunku a sýr potřete zbylým vajíčkem. Poté, co se topinka osmaží z jedné strany dozlatova, otočte ji na stranu se šunkou a sýrem a nechte ji rovněž zezlátnout.

3. KROK

Po dosmažení chléb podle chuti posypejte pepřem, potřete trochou hořčice, případně kečupem nebo chilli omáčkou, poklaďte je čerstvou nebo nakládanou zeleninou a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (78%) 136 hlasů
Nahlásit chybu
75 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt