Placky ze zbylé bramborové kaše - postup přípravy
S receptem paní Petry Pospíchalové na placky ze zbylé bramborové kaše už nemusíte plýtvat jídlem. Přidejte pár ingrediencí k jídlu, které vám zbylo, a pochutnejte si.
Ingredience
Do bramborové kaše, která vám zbyla z předešlého vaření, přimíchejte jedno vejce. Směs následně osolte a zahustěte polohrubou moukou.
Poznámka: Mouku před použitím prosejte, aby ve směsi nevznikly hrudky.
Tip: Chcete-li, můžete přidat do směsi oblíbené bylinky, jako je majoránka nebo například nasekaná petrželka.
Na pánvi rozehřejte olej a smažte na něm placky ze zbylé bramborové kaše 5 minut z každé strany.
Tip: K vytvoření stejně velkých placek a jejich tvarování můžete použít lžíci.
Placky servírujte k obědu, večeři nebo jako přílohu.
Tip: Pokrm můžete podávat s čerstvou zeleninou, jako je salátová okurka, ředkvičky nebo cherry rajčata.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.