Netradiční koláč s celými jablky a rozinkami - postup přípravy
Koláč s celými jablky působí netradičně, protože obsahuje ovoce, naplněné rozinkami a ořechy. Dezert působí skutečně originálně a ohromíte s ním všechny své hosty.
Těsto
Krém
Náplň
V míse vyšlehejte máslo s cukrem, zakysanou smetanou a vaječným žloutkem. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich mouku s kypřícím práškem do pečiva.
Z ingrediencí následně uhněťte hladké těsto, kterým vyložte koláčovou formu a celý jeho povrch propíchněte vidličkou tak, jak je to ukázáno ve videu níže. Těsto poté vložte do lednice.
Poznámka: Koláčovou formu vymažte tukem a vysypte moukou, abyste z ní po upečení koláč snadno vyndali.
Zatímco se těsto chladí, připravte náplň. Jablka zbavte jaderníků a odložte je bokem. Ve větší míse vyšlehejte tvaroh s cukrem, zakysanou smetanou, krupicí a dvěma vejci smíchanými s jedním bílkem.
V misce smíchejte rozinky s nasekanými ořechy a koňakem a jablka vložte na těsto do koláčové formy, kde jejich středy naplňte rozinkovo-ořechovou směsí. Mezery mezi jablky vyplňte tvarohovým krémem.
Koláč s celými jablky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut.
Poznámka: Před servírováním nechte dezert volně vychladnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Есть Поесть