Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pěnové řezy s čokoládou a ovocným želé

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Pěnové řezy s čokoládou a ovocným želé - postup přípravy

Ohromte své blízké při společném setkání jedinečným dezertem s čokoládovou pěnou a ovocem. Pěnové řezy vypadají luxusně a doslova se rozplývají na jazyku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Čokoládová pěna

K navlhčení

Poleva

Ovocné želé

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou korpusu. Vaječné bílky vyšlehejte se solí a oběma druhy cukru do tuhého sněhu, do kterého vmíchejte směs mouky, kukuřičného škrobu a kypřicího prášku do pečiva. 

2. KROK

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a přidejte je v několika dávkách. Díky tomu se směs lépe spojí. 

3. KROK

Do těsta vmíchejte olej s mlékem, a jakmile se ingredience propojí, přidejte mák. Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.

4. KROK

Upečený korpus navlhčete mlékem a připravte čokoládovou pěnu. Želatinu nechte rozpustit ve vodě. V rendlíku vyšlehejte vaječné žloutky s kukuřičným škrobem a cukrem. Přilijte mléko a směs zahřívejte 3 minuty, do zhoustnutí. 

5. KROK

Poté ji přelijte do mísy, kde ji smíchejte s Nutellou a rozpuštěnou želatinou. V samostatné míse vyšlehejte smetanu, kterou do směsi vmíchejte. Čokoládovou pěnou polijte korpus a dezert vložte na 30 minut do lednice. 

6. KROK

Nyní připravte polevu. Želatinu rozpusťte ve vodě a čokoládu v horké smetaně. Do rozpuštěné čokolády přidejte želatinu a do směsi vmíchejte šlehačku, kterou jste připravili vyšleháním smetany v samostatné míse. 

7. KROK

Polevou z bílé čokolády pokryjte vychlazený dezert, který vraťte zpět do lednice na dalších 30 minut. Na závěr připravte ovocné želé. Opět si připravte želatinu a odložte ji bokem.

8. KROK

V rendlíku smíchejte mražené vypeckované třešně s cukrem a směs vařte 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Po této době směs odstavte z tepla, rozmixujte ji a vmíchejte do ní rozpuštěnou želatinu. 

9. KROK

Ovocné želé rozprostřete na dezert, který vložte na 4 hodiny do lednice. Pěnové řezy poté servírujte nakrájené na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů