Pěnové řezy s čokoládou a ovocným želé - postup přípravy
Ohromte své blízké při společném setkání jedinečným dezertem s čokoládovou pěnou a ovocem. Pěnové řezy vypadají luxusně a doslova se rozplývají na jazyku.
Korpus
Čokoládová pěna
K navlhčení
Poleva
Ovocné želé
Začněte s přípravou korpusu. Vaječné bílky vyšlehejte se solí a oběma druhy cukru do tuhého sněhu, do kterého vmíchejte směs mouky, kukuřičného škrobu a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte a přidejte je v několika dávkách. Díky tomu se směs lépe spojí.
Do těsta vmíchejte olej s mlékem, a jakmile se ingredience propojí, přidejte mák. Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Upečený korpus navlhčete mlékem a připravte čokoládovou pěnu. Želatinu nechte rozpustit ve vodě. V rendlíku vyšlehejte vaječné žloutky s kukuřičným škrobem a cukrem. Přilijte mléko a směs zahřívejte 3 minuty, do zhoustnutí.
Poté ji přelijte do mísy, kde ji smíchejte s Nutellou a rozpuštěnou želatinou. V samostatné míse vyšlehejte smetanu, kterou do směsi vmíchejte. Čokoládovou pěnou polijte korpus a dezert vložte na 30 minut do lednice.
Nyní připravte polevu. Želatinu rozpusťte ve vodě a čokoládu v horké smetaně. Do rozpuštěné čokolády přidejte želatinu a do směsi vmíchejte šlehačku, kterou jste připravili vyšleháním smetany v samostatné míse.
Polevou z bílé čokolády pokryjte vychlazený dezert, který vraťte zpět do lednice na dalších 30 minut. Na závěr připravte ovocné želé. Opět si připravte želatinu a odložte ji bokem.
V rendlíku smíchejte mražené vypeckované třešně s cukrem a směs vařte 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Po této době směs odstavte z tepla, rozmixujte ji a vmíchejte do ní rozpuštěnou želatinu.
Ovocné želé rozprostřete na dezert, který vložte na 4 hodiny do lednice. Pěnové řezy poté servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Leckeres und einfaches Essen