Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný kakaový piškotový korpus

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Nadýchaný kakaový piškotový korpus - postup přípravy

Pokud vás čeká příprava narozeninového dortu a hledáte ten nejlepší recept na piškotový korpus, vyzkoušejte tento kakaový a nadýchaný jako obláček. Z těsta můžete také připravit muffiny nebo stále oblíbenější cake pops.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Mouku smíchejte s jedlou sodou a kypřicím práškem do pečiva. Směs lehce promíchejte a poté ji prosejte do větší mísy.

2. KROK

Do prosáté mouky přidejte sůl, cukr a vanilkový cukr. Směs lehce promíchejte. Poté do ní rozklepněte vejce a přilijte olej. Následně vše velmi pečlivě promíchejte.

3. KROK

Do hrnce nasypte kakao, zalijte ho vroucí vodou a promíchejte ho. Poté kakaovou směs nalijte do mísy s těstem a vše velmi pečlivě promíchejte.

4. KROK

Dno dortové formy o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem a vlijte do něj těsto. Poté formu zakryjte alobalem a pomocí vidličky do něj udělejte několik dírek.

5. KROK

Formu vložte do předehřáté trouby teplotu 170–180 °C a korpus pečte přibližně 40–50 minut. Před koncem pečení zapíchněte do středu těsta špejli. Pokud bude po vytažení čistá, korpus vyjměte z trouby.

6. KROK

Vychladlý korpus poté rozkrojte a naplňte ho oblíbeným krémem. Použít ho můžete také při přípravě muffinů a oblíbených cake pops.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů