Katův šleh s vepřovým masem - postup přípravy
Katův šleh je pikantní a rychlé jídlo plné výrazných chutí. Recept, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, vám přijde vhod, až nebudete mít na vaření mnoho času.
Ingredience
Červenou papriku, okurky, kozí rohy, jarní cibulku a cibuli nakrájejte na drobné kousky.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Na nudličky nakrájejte vepřovou kýtu, kterou zprudka smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Jakmile maso zhnědne, přidejte k němu nakrájenou zeleninu a ingredience zamíchejte.
Do směsi vmíchejte vaničku bujónu, kečup, sójovou a worcestrovou omáčkou. Vše smažte další 2 minuty, směs okořeňte pepřem a zalijte vodou.
Tip: Místo bujónu můžete katův šleh dochutit solí.
Na pánev položte pokličku a plamen zmírněte na minimum. Pokrm následně duste po dobu 30 minut, dokud maso nezměkne. Během vaření ho minimálně jednou promíchejte.
Tip: Po uvaření podávejte katův šleh s hranolky nebo jinou oblíbenou přílohou. Skvěle se k masu hodí také rýže nebo například bramboráky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem