Rychlý mrkvový krém se zakysanou smetanou - postup přípravy
Pokud máte doma přebytek mrkve, vyzkoušejte recept na tento lahodný krém, podle YouTube kanálu Vaření s Mozkem. Servírovat ji můžete se zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou.
Ingredience
Cibuli a mrkev pečlivě očistěte. Cibuli poté nakrájejte na kostičky a mrkev na větší kolečka. Následně do hrnce nalijte olej a nechte ho rozehřát.
Cibuli lehce orestujte, přidejte k ní mrkev a restujte ji, pokud nebude lehce zlatavá. Poté k ní přidejte kari koření, mletý černý pepř a prolisovaný česnek.
Směs restujte přibližně minutu a poté ji zalijte vývarem. Jakmile směs začne vřít, vařte ji dalších 30 minut.
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a případně ji dosolte dle chuti. Poté ji můžete ihned servírovat.
Mrkvový krém servírujte se lžící zakysané smetany a nadrobno nasekanou pažitkou či jinou oblíbenou bylinkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem