Silný kuřecí vývar - postup přípravy
Je až s podivem, kolik lidí neumí uvařit kvalitní silný kuřecí vývar. Někdo ho ani nevaří, jiný používá špatné ingredience a další lidé nedodržují správnou dobu vaření. Pokud vy chcete, aby výsledek byl přesně takový, jaký má být, podívejte se na náš recept, který je i vhodným základem na kvalitní polévku.
Ingredience
U každého vývaru, tento kuřecí nevyjímaje, jsou nutností správné přípravné práce. Jako první je třeba nachystat maso. Skelet naporcujte na menší kousky, ty omyjte, osušte a dejte je na plech. Potom je vložte na 10 minut do trouby rozehřáté na 200 stupňů Celsia. Váš vývar bude mít díky tomu lepší barvu i chuť. Takto upečené kusy, včetně výpeku vložte do hrnce.
Dále si nachystejte zeleninu, kterou podle potřeby omyjte, oloupejte a nakrájejte na větší kousky. I ty by měly zamířit do hrnce. Doplňte zbývajícími surovinami, jako je petržel nebo pepř a máte všechny ingredience na vývar připravené.
Do hrnce můžete nalít vodu a začít svůj kuřecí vývar vařit. Pokud se na povrchu začne tvořit pěna, je třeba ji sbírat, aby kuřecí vývar nebyl zakalený. Když se voda vaří, dejte na hrnec pokličku, zmírněte plamen a pozvolna vařte asi 2 hodiny. Jedině tak bude vývar silný a chutný.
Po dvou hodinách by měl být kuřecí vývar hotový. Přelijte ho přes cedník do čistého hrnce. Pokud ho máte na další vaření, nesolte ho. Pokud na polévku, ochuťte ho solí a pepřem. Dále k němu přidejte nakrájenou zeleninu a obrané maso. Tím vznikne skvělá kuřecí polévka, kterou můžete rovnou servírovat. Kdo má zájem, může ji ještě vylepšit o knedlíčky z drůbežích jater, nebo může do polévky zavařit i nudle.