Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí játrová paštika se zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 31 minut

Domácí játrová paštika se zeleninou - postup přípravy

Jednoduchý a rychlý recept na domácí játrovou paštiku vám umožní vytvořit chutný a lahodný předkrm bez umělých přísad. Paštika je delikátní a hodí se i na slavnosti.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Játra očistěte, cibuli nakrájejte na proužky a oloupanou mrkev nastrouhejte nahrubo. Na pánvi s rozpáleným olejem cibuli s mrkví smažte 4–5 minut, doměkka.

2. KROK

Po této době z pánve zeleninu vyjměte a vložte do ní játra s bobkovým listem, černým pepřem a novým kořením a maso smažte 2–3 minuty z každé strany. 

3. KROK

Následně do pánve vraťte zeleninu a do směsi vmíchejte polovinu množství másla. Vše duste pod pokličkou, na mírném ohni, po dobu 20 minut. 

Poznámka: Po 20 minutách z pánve vyndejte koření a směsí naplňte mlýnek na maso.

4. KROK

Domácí játrovou paštiku na závěr smíchejte s druhou polovinou množství másla a pokrm dochuťte solí dle vlastních preferencí. 

Tip: Paštiku podávejte s oblíbeným pečivem jako předkrm nebo svačinku, či lehkou večeři. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Alina FooDee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů