Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajská omáčka s hovězím masem a knedlíkem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Rajská omáčka s hovězím masem a knedlíkem - postup přípravy

Rajská omáčka s hovězím masem, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, spojuje šťavnaté maso s krémovou omáčkou plnou voňavého koření. Hodí se i na slavnosti.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí maso vařte 1–2 hodiny v osolené vodě a mezitím připravte rajskou omáčku. Na rozpáleném oleji smažte 3–4 minuty nadrobno nakrájenou cibuli, dohněda. 

2. KROK

K cibuli přidejte cukr, ingredience zamíchejte a smažte 1–2 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte bobkový list s novým kořením, ingredience zamíchejte a smažte další 2 minuty. 

3. KROK

Poté do směsi vmíchejte rajčatovou passatu s protlakem, tymiánem a hovězím vývarem, který jste získali z vaření masa.

Poznámka: V tomto receptu bylo použito přibližně 550 ml vývaru. Kolik ho použijete vy, záleží na vašich preferencích týkajících se množství a hustoty omáčky.

4. KROK

Pokrm přikryjte pokličkou a na mírném ohni ho vařte 30 minut. Po této době omáčku ochuťte skořicí a cukrem dle vlastní chuti. Ve vedlejším rendlíku si připravte jíšku z másla a hladké mouky a do omáčky ji vmíchejte.

5. KROK

Poznámka: Pokud nemáte rádi příliš sladkou rajskou omáčku, cukr už nepřidávejte.

6. KROK

Omáčku vařte ještě 10 minut, poté ji proceďte, abyste ji zbavili koření a cibule. Rajskou omáčku s hovězím masem servírujte s kynutým knedlíkem. 

Poznámka: Vaření pokrmu po přidání mouky je důležité pro jeho lepší stravitelnost.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů