Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory Carbonara se slaninou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zapečené brambory Carbonara se slaninou - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na rychlý sobotní oběd, vyzkoušejte tyto zapečené krémové brambory Carbonara s restovanou křupavou slaninkou. Před servírováním je stačí posypat čerstvými bylinkami.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Brambory oloupejte, omyjte je a vložte je do hrnce. Zalijte je dostatečným množstvím vody, přisypte k nim sůl a vařte je do úplného změknutí. Přibližně 30 minut dle velikosti brambor.

2. KROK

Mezitím nakrájejte slaninu na tenké proužku a do křupava ji orestujte na pánvi. Poté ji stáhněte z ohně a dejte ji stranou.

3. KROK

Do mísy vložte žloutky a zalijte je smetanou. Směs promíchejte a přidejte do ní najemno nastrouhaný sýr cascaval a parmezán. Poté směs dochuťte mletým pepřem.

4. KROK

Do sýrové směsi přisypte orestovanou slaninu a vše důkladně promíchejte. Uvařené brambory sceďte a nakrájejte je na menší kousky. Poté je přendejte do pekáče.

5. KROK

K bramborám přilijte sýrovou směs a vše pečlivě promíchejte. Pekáč vložte do předehřáté trouby ta teplotu 190 °C a pečte je 30–35 minut.

6. KROK

Zapečené brambory vyjměte z trouby a ihned je servírujte. Před podáváním je můžete lehce posypat čerstvou petrželkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Idei de retete

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů