Zapečené brambory Carbonara se slaninou - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na rychlý sobotní oběd, vyzkoušejte tyto zapečené krémové brambory Carbonara s restovanou křupavou slaninkou. Před servírováním je stačí posypat čerstvými bylinkami.
Ingredience
Brambory oloupejte, omyjte je a vložte je do hrnce. Zalijte je dostatečným množstvím vody, přisypte k nim sůl a vařte je do úplného změknutí. Přibližně 30 minut dle velikosti brambor.
Mezitím nakrájejte slaninu na tenké proužku a do křupava ji orestujte na pánvi. Poté ji stáhněte z ohně a dejte ji stranou.
Do mísy vložte žloutky a zalijte je smetanou. Směs promíchejte a přidejte do ní najemno nastrouhaný sýr cascaval a parmezán. Poté směs dochuťte mletým pepřem.
Do sýrové směsi přisypte orestovanou slaninu a vše důkladně promíchejte. Uvařené brambory sceďte a nakrájejte je na menší kousky. Poté je přendejte do pekáče.
K bramborám přilijte sýrovou směs a vše pečlivě promíchejte. Pekáč vložte do předehřáté trouby ta teplotu 190 °C a pečte je 30–35 minut.
Zapečené brambory vyjměte z trouby a ihned je servírujte. Před podáváním je můžete lehce posypat čerstvou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Idei de retete