Jemný pórkový krém s bazalkou - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci, co uvařit k obědu, vyzkoušejte tento jemný pórkový krém s bazalkou, podle receptu paní Burkartové. Servírovat ho můžete se šlehačkou, smaženou cibulkou a křupavými krutony.
Na pórkový krém
Na ozdobu
Pórek rozřízněte, rozeberte ho na jednotlivé plátky a velmi důkladně ho omyjte. Poté ho nakrájejte na menší kousky.
Cibuli, bramboru a celer oloupejte. Cibuli nakrájejte na menší kostičky. Celer a bramboru na větší kousky. Do pánve nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát.
Veškerou zeleninu vložte do hrnce a orestujte ji. Následně do ní přidejte sůl, prolisovaný česnek a listy bazalky. Poté směs zalijte vývarem a zeleninu vařte do měkka.
Zeleninu rozmixujte dohladka a poté polévku případně dochuťte solí. Do menší nádoby nalijte smetanu ke šlehání a lehce ji vyšlehejte. Následně ji přendejte do sáčku se zdobící špičkou.
Polévku nalijte do talíře a ozdobte ji šlehačkou. Poté ji lehce zakápněte chilli olejem. Servírujte ji s krutony a smaženou cibulkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.