Rychlá celerová polévka - postup přípravy
Někdy zkrátka není čas na dlouhé vyvařování a postávání u plotny. Když je každá minuta drahá, přijde vhod každý nápad na rychlou polévku, třeba jako je tato celerová podle domácího receptu paní Diany Berkyové.
Ingredience
Celer nastrouhejte nahrubo nebo ho nakrájejte na tenké proužky a orestujte ho v hrnci na troše másla. Vše zalijte vodou s rozmíchaným masoxem, anebo kuřecím či zeleninovým vývarem a vařte, dokud celer nezměkne.
V pánvi rozehřejte kousek másla a opražte na něm dvě polévkové lžíce hladké mouky dozlatova. K jíšce přilijte jednu naběračku polévky a důkladně vše rozmíchejte. Tuto směs pak vlijte za stálého míchání do hrnce s polévkou a nechte ji chvíli provařit. Hotovou polévku podávejte posypanou jemně nasekanou petrželkou.