Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá celerová polévka

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlá celerová polévka - postup přípravy

Někdy zkrátka není čas na dlouhé vyvařování a postávání u plotny. Když je každá minuta drahá, přijde vhod každý nápad na rychlou polévku, třeba jako je tato celerová podle domácího receptu paní Diany Berkyové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Celer nastrouhejte nahrubo nebo ho nakrájejte na tenké proužky a orestujte ho v hrnci na troše másla. Vše zalijte vodou s rozmíchaným masoxem, anebo kuřecím či zeleninovým vývarem a vařte, dokud celer nezměkne.

2. KROK

V pánvi rozehřejte kousek másla a opražte na něm dvě polévkové lžíce hladké mouky dozlatova. K jíšce přilijte jednu naběračku polévky a důkladně vše rozmíchejte. Tuto směs pak vlijte za stálého míchání do hrnce s polévkou a nechte ji chvíli provařit. Hotovou polévku podávejte posypanou jemně nasekanou petrželkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů