Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka s mascarpone a kakaem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 62 minut

Bábovka s mascarpone a kakaem - postup přípravy

Nadýchaná bábovka s mascarpone je jemný, lahodný a vláčný dezert s bohatou krémovou náplní. Bábovka se doslova rozplývá na jazyku a je vhodná i na oslavy.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. V jiné míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich vejce. 

Poznámka: Vejce do směsi vešlehávejte po jednom. 

2. KROK

Následně k ingrediencím přidejte také 100 ml mléka a postupně do nich vešlehejte suchou směs a rozpuštěnou čokoládu. Poté připravte náplň. 

Poznámka: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Potrvá to přibližně 2 minuty.

3. KROK

V míse vyšlehejte mascarpone se smetanovým sýrem, kukuřičným škrobem, cukrem a vanilkovým cukrem. Do směsi poté, po jednom kusu, přidejte vejce. 

4. KROK

Formu na bábovku, kterou jste vymazali máslem a vysypali moukou, naplňte ⅔ tmavého těsta, které pokryjte světlým těstem. Na závěr smíchejte zbylou třetinu s 60 ml teplého mléka a těsto nalijte na světlou vrstvu ve formě. 

Poznámka: Pomocí lžíce těsta promíchejte tak, jak to můžete vidět ve videu níže.

5. KROK

Bábovku s mascarpone pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 60 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte, pokud do něj píchnete špejli. V případě, že ji vyndáte čistou, máte upečeno. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Bábovku s mascarpone podávejte posypanou moučkovým cukrem, nakrájenou na kousky. 

Tip: Moučník skvěle chutná v kombinaci s kávou, čajem, kakaem nebo teplým mlékem. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: CookBakery

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů