Bábovka s mascarpone a kakaem - postup přípravy
Nadýchaná bábovka s mascarpone je jemný, lahodný a vláčný dezert s bohatou krémovou náplní. Bábovka se doslova rozplývá na jazyku a je vhodná i na oslavy.
Těsto
Náplň
Na vymazání
Mouku smíchejte s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. V jiné míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich vejce.
Poznámka: Vejce do směsi vešlehávejte po jednom.
Následně k ingrediencím přidejte také 100 ml mléka a postupně do nich vešlehejte suchou směs a rozpuštěnou čokoládu. Poté připravte náplň.
Poznámka: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Potrvá to přibližně 2 minuty.
V míse vyšlehejte mascarpone se smetanovým sýrem, kukuřičným škrobem, cukrem a vanilkovým cukrem. Do směsi poté, po jednom kusu, přidejte vejce.
Formu na bábovku, kterou jste vymazali máslem a vysypali moukou, naplňte ⅔ tmavého těsta, které pokryjte světlým těstem. Na závěr smíchejte zbylou třetinu s 60 ml teplého mléka a těsto nalijte na světlou vrstvu ve formě.
Poznámka: Pomocí lžíce těsta promíchejte tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Bábovku s mascarpone pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 60 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte, pokud do něj píchnete špejli. V případě, že ji vyndáte čistou, máte upečeno. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Bábovku s mascarpone podávejte posypanou moučkovým cukrem, nakrájenou na kousky.
Tip: Moučník skvěle chutná v kombinaci s kávou, čajem, kakaem nebo teplým mlékem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CookBakery