Rajčatový salát s bylinkami a česnekem - postup přípravy
Rajčatový salát s bylinkami je osvěžující a chuťově rozmanitý. Tento rychlý pokrm můžete servírovat samostatně, s pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu chodu.
Na salát
Zálivka
V míse smíchejte olivový olej s octem, vodou, solí a cukrem. Papriku omyjte, zbavte ji semeníku a nastrouhejte ji nahrubo.
Chilli papričku omyjte, zbavte ji semeníku a nakrájejte ji na malé kousky, které smíchejte s paprikou a prolisovaným česnekem. Poté omyjte a nadrobno nasekejte kopr s petrželkou.
Poznámka: Pokud nechcete, aby byl salát pikantní, chilli papričku vynechte.
Omytá rajčata zbavte zelených částí, nakrájejte je na čtvrtky a vložte do větší mísy, kde je pokryjte trochou paprikové směsi. Papriku následně posypte trochou bylinek a s vrstvením pokračujte, dokud budete mít ingredience.
Salát nakonec polijte zálivkou z olivového oleje, salát přikryjte a vložte ho na 2–3 hodiny do lednice.
Tip: Rajčatový salát s bylinkami podávejte vychlazený samotný, s oblíbeným pečivem nebo jako originální přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kouzlo chuti