Křehký třešňový koláč s tvarohem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na osvěžující dezert k odpolední kávě nebo na oslavu, připravte třešňový koláč s tvarohem. Je křehký, nadýchaný a úžasně lahodný.
Těsto
Tvarohová náplň
Třešňová náplň
Nejprve připravte těsto. Vejce vyšlehejte společně s cukrem a špetkou soli. Ve větší míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a změklým máslem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim vaječnou směs a vytvořte těsto.
Tip: Máslo před přidáním nakrájejte na kostky. Budou se vám s moukou lépe spojovat.
Těstem vyložte formu na koláč, kterou poté vložte na 20–30 minut do lednice.
Tip: Aby se koláč z formy lépe vyndával, vymažte ho máslem a vysypte moukou. Můžete ho také vyložit pečicím papírem.
Nyní vytvořte tvarohovou náplň. Tvaroh smíchejte s cukrem, vejci, škrobem, vanilkovým extraktem a zakysanou smetanou. Tyčovým mixérem ingredience spojte v hladkou náplň, kterou pokryjte těsto ve formě. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Nyní připravte třešňovou náplň. Do rendlíku vložte vypeckované třešně, ke kterým vsypte směs škrobu a cukru. Vše zalijte třešňovým likérem, ingredience důkladně zamíchejte a na mírném ohni je zahřívejte 30–60 vteřin.
Po upečení nechte dezert volně vychladnout a pokryjte ho třešňovou náplní.
Poznámka: Třešňový koláč s tvarohem vložte do lednice, a jakmile ztuhne, servírujte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yuliya Small