Listové šneky s pudinkem a Nutellou

i Zdroj fotografie: Kateřina Sojková
i Zdroj fotografie: Kateřina Sojková
i Zdroj fotografie: Kateřina Sojková
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Listové šneky s pudinkem a Nutellou - postup přípravy

Bleskurychlé a téměř bezpracné domácí pečivo s oříškovou pomazánkou a lahodným pudinkem potěší děti i dospělé. Šneky vypadají i chutnají jako z profesionální pekárny, ale podle receptu od paní Katky Sojkové si s nimi hravě poradí i naprostý začátečník.
1. KROK

Mléko nalijte do hrnce, přiveďte ho k varu a rozmíchejte v něm cukr s vanilkovým pudinkem. Za stálého míchání směs vařte, dokud nezhoustne, a odstavte ze sporáku. Ještě než pudink vychladne, zašlehejte do něj elektrickým šlehačem trochu plnotučné smetany. Po vychladnutí tolik neztuhne, bude krásně krémový a lahodný.

2. KROK

Listové těsto rozválejte na velký obdélníkový plát, který rozdělte na dva menší obdélníky. Jeden plát těsta položte na kus pečicího papíru či fólie a po celé ploše jej potřete Nutellou nebo jinou vaší oblíbenou oříškovou pomazánkou (případně můžete použít i ovocný džem). Na vrstvu oříškové pomazánky rozetřete vychladlý pudink a na něj položte druhý plát listového těsta.

3. KROK

Celou sestavu s pomocí podkladového pečicího papíru opatrně stočte do roličky, kterou nakrájejte na proužky široké asi 2 cm a vyskládejte je vedle sebe na plech pokrytý pečicím papírem. Povrch každého šneku potřete trochou rozšlehaného vajíčka a vložte plech do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu kolem 20 minut. Upečené šneky nechte vychladnout, poprašte je moučkovým cukrem a podávejte.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 174 hlasů
Nahlásit chybu
148 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt