Poctivá křenová omáčka s uzeným - postup přípravy
Pokud nevíte, co připravit k sobotnímu obědu, vyzkoušejte poctivou křenovou omáčku s uzeným masem, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírujte ji nejlépe s houskovým knedlíkem.
Ingredience
Uzené maso vložte do hrnce s vařící vodou a vařte ho 10 minut. Následně ho vyjměte, nakrájejte ho na plátky a vyskládejte ho na pečicí papír.
Plátky uzeného masa potřete pomocí mašlovačky olejem a poté ho vložte do předehřáté trouby na teplotu 175 °C a pečte ho po dobu 35 minut.
Křen oloupejte, nastrouhejte ho na jemném struhadle a odložte ho stranou. Do hrnce vložte máslo, nechte ho rozehřát a zasypte ho moukou. Poté směs za stálého míchání minutu restujte.
Jíšku zalijte mlékem a od bodu varu ji vařte 15 minut. Poté do omáčky přidejte smetanu ke šlehání, cukr, sůl, ocet a nastrouhaný křen.
Omáčku nechte provařit do dobu 5 minut a poté ji ihned servírujte s plátkem uzeného masa. Jako přílohu zvolte houskový knedlík.
Tip: Omáčku nebo maso můžete před servírováním ještě lehce posypat strouhaným křenem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem