Domácí zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky - postup přípravy
Pokud milujete polévky, vyzkoušejte tuto zeleninovou, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Doplnit ji můžete zajímavými drožďovými knedlíčky.
Na knedlíčky
Na polévku
Cibuli a česnek očistěte. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte nebo ho nastrouhejte na jemném struhadle.
Do pánve nalijte olej a cibuli na něm orestujte dosklovata. Poté k ní přidejte rozdrobené droždí a nechte ho na mírném plameni pozvolna rozpustit.
Droždí dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Směs promíchejte, minutu ji provařte a nechte ji vychladnout.
Do vychladlého droždí rozklepněte vejce. Poté do něj přidejte polohrubou mouku a 2 lžíce strouhanky. Směs promíchejte, přidejte ještě trošku strouhanky a tvarujte knedlíčky o velikosti 3 cm.
Zeleninu omyjte a očistěte. Pórek nakrájejte na kolečka. Mrkev, celer a petržel nakrájejte na tenké krátké proužky.
Olej nalijte do hrnce a zeleninu lehce orestujte. Poté ji zalijte vývarem, nebo vodou s bujónem. Následně do ní přidejte bobkový list a nové koření.
Jakmile bude zelenina téměř měkká, vložte do ní knedlíčky a povařte je po dobu 10 minut. Poté polévku dochuťte solí a servírujte ji.
Tip: Při tvarování knedlíčků směs lehce posypte strouhankou – nebude se lepit na prsty.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem