Poctivá polévka z mletého masa - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, co uvařit o víkendu k obědu, vyzkoušejte polévku z mletého masa, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Její příprava je navíc velmi snadná a jednoduchá.
Ingredience
Očistěte a nakrájejte nadrobno cibuli, česnek a pórek. Mrkev, celer a petržel oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle.
Do hrnce nalijte olej a přidejte do něj cibuli a smažte ji do sklovata. Poté k ní přidejte zbytek zeleniny a směs chvíli restujte.
Nakonec přidejte mleté maso a směs ještě chvíli restujte. Poté vše zalijte vývarem (nebo vodou s bujónem). Polévku následně dochuťte bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.
Jakmile bude maso měkké, přidejte do polévky vejce a ihned ji promíchejte. Poté ji dosolte a ještě ji 5 minut vařte. Při podávání ji můžete dozdobit nakrájenou petrželí.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem