Červená čočka se slaninou a volským okem - postup přípravy
Pokud máte rádi červenou čočku, vyzkoušejte ji podle receptu z YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírujte ji nejlépe s anglickou slaninou a volským okem.
Ingredience
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Anglickou slaninu poté nakrájejte na nudličky. Do hrnce nalijte olej a cibuli orestujte.
Do hrnce přidejte česnek, hladkou mouku a směs ještě krátce orestujte. Poté ji zalijte vývarem nebo vodou, přidejte červenou čočku a plechovku krájených rajčat.
Čočku dochuťte sušeným tymiánem, pepřem a poté ji uvařte doměkka. Ke konci vaření ji ještě dle chuti dosolte.
Před koncem vaření čočky na pánvi osmažte anglickou slaninu a na jiné pánvi usmažte volské oko. Poté čočku můžete ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem