Vepřové na tymiánu s česnekem - postup přípravy
Připravte si vepřové na tymiánu, aromatické a chutné jídlo, které nádherně provoní vaši domácnost. Recept, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, je snadný a rychlý.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na nudličky a odložte ho bokem. Na plátky nakrájejte česnek a nadrobno cibuli. Na pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm osmažte maso – potrvá to přibližně 4 minuty.
K masu přilijte vodu s bujónem, přidejte česnek s cibulí a ingredience zamíchejte. Směs ochuťte tymiánem a přikryjte pokličkou. Na mírném ohni duste pokrm pod pokličkou 1 hodinu.
Tip: Místo vody a bujónu můžete použít klasický vývar.
Poté směs dochuťte solí, sójovou omáčkou, ingredience znovu zamíchejte a hotové vepřové na tymiánu servírujte s bramborovou kaší.
Poznámka: Kaši můžete ozdobit nasekanou petrželkou. Místo kaše můžete servírovat také hranolky nebo rýži.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem