Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová plec na paprice se smetanou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Vepřová plec na paprice se smetanou - postup přípravy

Recept na vepřové na paprice podle paní Ivany Reisingerové budete milovat. Je to jednoduchá, ale osvědčená klasika, na které si vždy pochutnáte.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Jíška

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Vepřovou plec pokrájejte na kostky a poté ji orestujte v hrnci na rozpáleném sádle, a to ze všech stran. Orestované maso vyjměte z hrnce a odložte bokem.

2. KROK

Dejte do hrnce smažit najemno nakrájenou cibuli. Jakmile získá světle růžový nádech, zaprašte ji lžící mleté papriky a pár sekund ji restujte.

3. KROK

Zalijte obsah hrnce vývarem a promíchejte. Pokud ho nemáte postačí voda. V tom případě ale do hrnce přidejte také bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl.

4. KROK

Omáčku přiveďte k varu, vraťte do ní lehce orestované maso a vařte ji na mírném ohni, dokud nebude maso měkké. Maso poté vyjměte bokem, případně vytáhněte i koření, pokud jste neměli vývar, a zahustěte omáčku jíškou. Vařte dalších 20 minut, podle chuti dosolte.

5. KROK

Poté vraťte maso do omáčky, přilijte trochu smetany, přidejte na tenké nudličky pokrájenou kapii a vařte dalších 5 minut. Hotové maso s omáčkou podávejte s rýží či jakoukoliv jinou vhodnou přílohu dle vaší chuti.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů