Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rohlíčky s čokoládou sypané cukrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rohlíčky s čokoládou sypané cukrem - postup přípravy

Rohlíčky s čokoládou jsou sladké, na povrchu křupavé a uvnitř lahodné a vláčné. Dezert můžete podávat ke snídani, ale také jako sladkost svým hostům ke kávě nebo čaji.

Ingredience pro:
16 porcí
+ -

Ingredience

Na potření a zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mléko s teplou vodou, cukrem, solí, vaječným bílkem a sušeným droždím. Do směsi vmíchejte na dvakrát mouku a uhněťte těsto, do kterého přidejte olej. 

Poznámka: Mouku je nutné přidat po částech, aby se těsto důkladně spojilo.

2. KROK

Mísu s těstem přikryjte čistou utěrkou a nechte ho kynout 40 minut na teplém místě. Poté jej znovu prohněťte na pomoučeném vále a vyválejte ho na plát o výšce 0,4 cm. 

3. KROK

Celý plát potřete máslem a rádýlkem jej rozdělte na osm částí, které jednu po druhém, překlopte přes sebe. 

Poznámka: Pozor dejte, abyste rádýlkem nezajeli až do středu těsta. Postup řezání můžete zhlédnout ve videu níže.

4. KROK

Poskládané těsto zakryjte sáčkem a vložte ho na 20–30 minut do lednice. Po této době těsto znovu vyválejte na plát o výšce 0,4 cm a rádýlkem jej rozdělte na 16 trojúhelníků. 

Poznámka: Tentokrát rádýlkem můžete zajet až ke středu a jednotlivé kousky od sebe oddělit.

5. KROK

Každý kousek rádýlkem nařízněte ve středu jeho základní strany, kterou posypte kousky čokolády. Následně každý trojúhelník zarolujte směrem od nejširší části ke špičce a položte ho na plech vyložený pečicím papírem, kde ho potřete vejcem vyšlehaným v mléce. 

6. KROK

Rohlíčky s čokoládou pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10 minut a poté na 180 °C dalších 20–25 minut, dozlatova. 

Tip: Upečené rohlíčky podávejte posypané moučkovým cukrem. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů