Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Melounový kompot ze zbylých melounový slupek

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 113 minut

Melounový kompot ze zbylých melounový slupek - postup přípravy

Slupky z melounu nemusíte vyhazovat. Připravte z nich osvěžující kompot, který se skvěle hodí jako doplněk k hlavním jídlům. Výhodou receptu je jeho jednoduchost.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Meloun očistěte a nakrájejte ho na kousky. Slupky oddělte od dužiny, kterou vložte do zvláštní mísy. Slupky poté nakrájejte na malé kostičky, vložte je do pekáče, zalijte je horkou vodou a pečte je v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 50 minut. 

2. KROK

Tip: Dužinu z melounu můžete použít k přípravě nápoje. V takovém případě ji rozmixujte a poté propasírujte. Nápoj chutná skvěle vychlazený. 

3. KROK

Upečené melounové slupky z trouby vyjměte a vodu sceďte. V hrnci smíchejte cukr se šťávou z melounové kůry a do směsi přidejte hřebíček. Ingredience zamíchejte a vařte je přibližně 3 minuty, dokud se cukr nerozpustí. 

4. KROK

Po této době do tekutiny přidejte máslo, citronovou šťávu a upečenou melounovou kůru. Kompot vařte na mírném ohni 1 hodinu. 

5. KROK

Po uvaření naplňte kompotem sterilizovanou sklenici, kterou pevně uzavřete a skladujte na teplém a chladném místě. 

Tip: Osvěžující melounový kompot můžete servírovat jako doplněk k hlavnímu chodu. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: asena kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů