Domácí jablečný ocet jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si domácí jablečný ocet, díky kterému už nebudete chtít ten z obchodu. Díky tomuto receptu si můžete být jistí, co ocet obsahuje a že nepostrádá žádné živiny.
Ingredience
Jablka omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté je vložte do velké sterilizované sklenice, ve které je smíchejte s 200 g medu a vodou.
Sklenici přikryjte ubrouskem tak, jak to můžete vidět ve videu níže a vložte ji do místnosti bez přístupu světla, kde ji nechte 10 dní. Poté jablka promíchejte a směs přeceďte přes sítko vyložené plátýnkem.
Do tekutiny vmíchejte dvě lžíce medu a sklenici znovu přikryjte ubrouskem. Poté nechte tekutinu uvnitř pracovat 6–7 týdnů.
Po této době se ve sklenici objeví tuhá vrstva, kterou vyjměte a ocet přes plátýnko znovu přeceďte. Tekutinou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a uložte na temné a chladné místo.
Poznámka: Tuhou octovou vrstvu můžete přendat do sklenice, zalít trochou octa a uchovávat ji v lednici na pozdější použití.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты