Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí jablečný ocet jen ze 3 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Domácí jablečný ocet jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Připravte si domácí jablečný ocet, díky kterému už nebudete chtít ten z obchodu. Díky tomuto receptu si můžete být jistí, co ocet obsahuje a že nepostrádá žádné živiny.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté je vložte do velké sterilizované sklenice, ve které je smíchejte s 200 g medu a vodou. 

2. KROK

Sklenici přikryjte ubrouskem tak, jak to můžete vidět ve videu níže a vložte ji do místnosti bez přístupu světla, kde ji nechte 10 dní. Poté jablka promíchejte a směs přeceďte přes sítko vyložené plátýnkem. 

3. KROK

Do tekutiny vmíchejte dvě lžíce medu a sklenici znovu přikryjte ubrouskem. Poté nechte tekutinu uvnitř pracovat 6–7 týdnů. 

4. KROK

Po této době se ve sklenici objeví tuhá vrstva, kterou vyjměte a ocet přes plátýnko znovu přeceďte. Tekutinou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a uložte na temné a chladné místo.  

5. KROK

Poznámka: Tuhou octovou vrstvu můžete přendat do sklenice, zalít trochou octa a uchovávat ji v lednici na pozdější použití.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů