Lotus zmrzlina jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Lotus zmrzlina kombinuje lahodnou chuť smetany s karamelem a křupavými kousky sušenek. Výhodou je rychlá příprava, ke které budete potřebovat jen 3 ingredience.
Ingredience
Smetanu vyšlehejte dotuha a následně do ní vešlehejte 100 g karamelu. Zbytek si ponechte bokem na pozdější použití.
Tip: Do dezertu můžete použít například Dulce de leche, karamelovou latinskoamerickou lahůdku.
Do vzniklého krému vmíchejte rozdrobené Lotus sušenky a polovinou krému naplňte formu na zmrzlinu.
Zbytkem karamelu naplňte cukrářský sáček a polovinou množství ozdobte krém ve formě. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.
Poznámka: Pár Lotus sušenek si nechte na závěrečné posypání.
Tip: Pokud je karamel v sáčku příliš tuhý, můžete ho rozpustit ponořením do sklenice s horkou vodou.
Vrstvu karamelu pokryjte zbytkem krému, který ozdobte zbylým karamelem. Dezert na závěr posypte rozdrobenými Lotus sušenkami, přikryjte ho fólií a vložte ho na 6 hodin do mrazáku.
Poznámka: Z karamelu vytvořte klikaté ornamenty pomocí špejle.
Před servírováním nechte Lotus zmrzlinu stát v pokojové teplotě po dobu 10 minut a poté jí naplňte zmrzlinové poháry.
Tip: Každou porci můžete ozdobit jednou celou Lotus sušenkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy & Yummy