Kuřecí sekaná se šťouchanými brambory - postup přípravy
Kuřecí sekaná je lehčí alternativou k tradiční sekané. Díky nižšímu obsahu tuku je zdravější, ale stále šťavnatá a chutná. Zkuste recept z Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Ingredience
Brambory oloupejte a vařte je v osolené vodě 20 minut, do změknutí.
Tip: Chcete-li, aby se brambory uvařily co nejdříve, nakrájejte je na menší kousky.
Kuřecí maso nakrájejte na menší kusy a rozemelte ho v mlýnku na maso. Do pomletého masa vmíchejte vejce, petrželku, černý pepř, sůl a najemno nastrouhaný sýr.
Poznámka: Směs není potřeba příliš solit, protože přidaný sýr je sám o sobě dost slaný.
Jakmile se ingredience propojí, přidejte do nich strouhanku a vše znovu zamíchejte a nechte 30 minut odpočívat. Poté ze směsi vytvořte váleček, který položte do pekáče, jehož dno je vyložené několika plátky másla.
Na kuřecí sekanou položte ještě dva plátky másla, podlijte ji trochou vody a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut.
Zatímco se maso peče, rozšťouchejte slité uvařené brambory se dvěma plátky másla a nasekanou pažitkou. Brambory poté přiklopte a počkejte na dopečení masa.
Kuřecí sekanou servírujte společně se šťouchanými brambory, které polijte výpekem.
Tip: Každou porci můžete ozdobit nakládanou okurkou a cherry rajčaty.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou