Krémová zeleninová polévka s cuketou a brokolicí - postup přípravy
Připravte si lahodnou a krémovou zeleninovou polévku s cuketou a brokolicí plnou chutí, která zahřeje a nasytí celou rodinu. Servírovat ji můžete s křupavými krutony nebo čerstvým pečivem.
Na polévku
Na krutony
Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Smažte ji na středním plameni, dokud nezačne zlátnout.
Řapíkatý celer a mrkev nakrájejte na malé kousky a přidejte je k cibuli. Zlehka je restujte a poté k nim přidejte na tenká kolečka nakrájený pórek.
K zelenině přidejte nasekaný česnek a cuketu nakrájenou na kostičky. Vše dobře promíchejte, aby se chutě spojily.
Do hrnce nalijte zeleninový vývar a přiveďte polévku k varu. Hrnec zakryjte pokličkou a vařte ji na mírném plameni asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
Mezitím nakrájejte brokolici na menší růžičky a přidejte ji do polévky spolu s nastrouhaným zázvorem. Nechte polévku vařit dalších 10 minut, dokud není zelenina zcela měkká.
Do polévky přidejte nastrouhaný tavený sýr, osolte ji a opepřete podle chuti. Poté do ní přidejte bazalku a polévku důkladně promíchejte. Pomocí tyčového mixéru ji nakonec rozmixujte do hladka.
Chléb nakrájejte na menší kostičky, smíchejte ho s olivovým olejem, červenou paprikou a sušeným česnekem. Poté krutony osmažte na pánvi do zlatova.
Krémovou zeleninou polévku ihned servírujte. Podávejte si s křupavými krutony, čerstvým pečivem nebo samotnou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.