Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso s kapustou a slaninou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřové maso s kapustou a slaninou - postup přípravy

Vepřové maso s kapustou zahřeje v zimních měsících a zasytí během celého roku. Příprava pokrmu, podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, je jednoduchá.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z kapusty odstraňte košťál, nakrájejte ji na menší kousky a důkladně ji propláchněte. Poté nakrájejte nadrobno cibuli a na plátky nakrájejte oloupaný česnek. 

2. KROK

Vepřové maso nakrájejte na kostky stejně, jako slaninu. V hrnci rozpusťte sádlo, na kterém smažte slaninu s cibulí a masem 3–4 minuty. Směs ochuťte pepřem, kmínem a solí a jakmile se maso zatáhne, vmíchejte do směsi česnek. 

3. KROK

Vše zamíchejte a pokračujte ve smažení další minutu. Poté maso podlijte vodou tak, aby bylo do poloviny ponořené a pokrm duste pod pokličkou, na mírném ohni, 30 minut. 

4. KROK

Poté hrnec odklopte a pokračujte ve vaření 5 minut. Jakmile se tekutina vyvaří, zaprašte maso moukou a po minutě ho zalijte vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené. Do hrnce přidejte kapustu, hrnec přikryjte pokličkou a pokrm duste 20 minut, do změknutí kapusty.

5. KROK

Poznámka: Je-li to potřeba, dochuťte vepřové maso s kapustou solí a pepřem. Poté ho servírujte s oblíbenou přílohou, jako jsou například brambory nebo knedlík. Každou porci můžete ozdobit nasekanou petrželkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů