Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí maso se zeleninou a rýží v kořeněné omáčce

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Kuřecí maso se zeleninou a rýží v kořeněné omáčce - postup přípravy

Lahodné kuřecí kousky smažené v čerstvé zelenině jsou krásně provoněné mátou a novým kořením. Rýži pak nasypete přímo do pánve s masem a zeleninou, a tak je dokonale ochucená ostatními surovinami, s nimiž tvoří dokonalou kompozici.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Očistěte červené i bílé papriky od semínek a stopek a nakrájejte je nejprve na jemné kostičky. Cibuli oloupejte a nasekejte ji najemno. Rajčata špičkou nože nakrojte dokola po obvodu, vložte je do cedníku a spařte je vroucí vodou. Pak z nich sloupněte slupku a čistou dužninu nakrájejte na malé kostičky. Kuřecí prsa nakrájejte na podélné proužky a ty rozdělte na menší kousky.

2. KROK

Na kamnech rozehřejte pánev s trochou olivového oleje a osmažte na něm nejprve cibulku dorůžova a pak také papriky. Když je zelenina osmažená a pustí šťávu, přidejte k ní do pánve maso. Za občasného míchání vařte, dokud se povrch masa nezatáhne a nezbělá. Pak do pánve vsypte krájená rajčata, rajčatovou pastu, sůl, pepř, nové koření, mátu a sladkou papriku. Promíchejte, přiklopte pokličkou a duste asi 8 minut.

3. KROK

Do misky nasypejte rýži, zalijte ji horkou vodou a rukou důkladně promíchávejte, aby rýže nabobtnala. Pak vodu slijte, rýži vložte do cedníku a propláchněte ji ještě trochou horké vody. Odklopte pokličku z pánve s masovou směsí, promíchejte ji a vsypte do ní připravenou rýži. Opatrně a důkladně vše promíchejte, přilijte trochu vody, vraťte zpátky pokličku a duste, dokud rýže nevsákne veškerou vodu.

4. KROK

Nakonec obsah pánve promíchejte, vypněte kamna a nechte směs pod pokličkou ještě 10 minut odpočívat. Pak už stačí jen naplnit do mističek či na talíř, posypat čerstvě nasekanou petrželkou nebo natí koriandru a s velkou chutí podávejte.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů