Smaženice z hub na cibulce s kmínem - postup přípravy
Smaženice z hub vyniká svou jednoduchostí, šťavnatostí a bohatou houbovou chutí. Připravte si rychlý pokrm podle receptu z Youtube kanálu, Vaření s Jančou.
Základ
Příloha
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 3–4 minuty. Poté k ní, na pár vteřin, přidejte drcený kmín.
Houby propláchněte ve studené vodě, důkladně je osušte a přidejte je do hrnce s cibulí. Pod pokličkou pokrm duste 30 minut, do změknutí hub.
Poznámka: Máte-li kupované houby, řiďte se pokyny pro vaření, které jsou uvedené na konkrétním obalu produktu.
Po této době pokličku sundejte a pokračujte ve vaření další 3 minuty, aby se vyvařil přebytek tekutiny. Následně do hub vmíchejte rozkvedlaná vajíčka a, za stálého míchání, smaženici z hub vařte další 4 minuty, dokud se vejce neuvaří.
Poznámka: Na závěr pokrm dochuťte solí a pepřem dle vlastní chuti. Každou porci můžete podávat ozdobenou petrželkou s oblíbeným pečivem, rajčaty a jarní cibulkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou