Rychlá palačinková roláda se smetanou - postup přípravy
Rychlá palačinková roláda vypadá luxusně a skvěle chutná. Můžete ji servírovat při různých příležitostech, jako jsou rodinné oslavy i setkání s přáteli ve všední den.
Náplň
Palačinky
V rendlíku smíchejte vejce s cukrem krystal, vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem. Do směsi vmíchejte zakysanou smetanu a zahřívejte ji 2–3 minuty, do zhoustnutí.
Tip: Místo zakysané smetany můžete použít řecký jogurt.
Jakmile směs zhoustne, vmíchejte do ní máslo, přelijte ji do mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a nechte ji volně vychladnout.
Tip: Aby se na náplni nevytvořil škraloup, fólii na ni umístěte tak, aby se jí přímo dotýkala.
Zatím připravte palačinky. Ve větší míse vyšlehejte vejce se špetkou soli a cukrem. Do směsi přidejte mouku a jakmile se ingredience propojí, vlijte do těsta, po částech, mléko s rozpuštěným máslem.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte. Máslo rozpustíte v mikrovlnné troubě během 3 minut.
Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho 10 minut odpočívat. Poté ho vlijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 25–30 minut. Těsto nechte 10 minut volně chladnout na chladící mřížce a poté ho potřete náplní.
Těsto zarolujte, zabalte do potravinové fólie a rychlou palačinkovou roládu vložte do lednice.
Tip: Dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem, nakrájený na kousky. Skvěle chutná v kombinaci se zmrzlinou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Sophie Mayer