Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvový chlebíček se smetanovým krémem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Mrkvový chlebíček se smetanovým krémem - postup přípravy

Mrkvový chlebíček je zdravější alternativa dezertu, která spojuje vláčnost mrkve s kořeněnou vůní skořice. Můžete ho servírovat jako originální sladkou tečku po jídle.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mrkve oloupejte, nastrouhejte je na jemném struhadle a smíchejte s pomerančovou kůrou z dobře omytého pomeranče. Ořechy nasekejte na menší kousky a v míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, cukrem a olejem.

Poznámka: Několik ořechů si nechte bokem na závěrečné zdobení. 

2. KROK

Do vaječné směsi vmíchejte nastrouhanou mrkev a většinu ořechů. Poté do směsi přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a skořicí. 

Tip: Skořici můžete zaměnit za mletý hřebíček nebo muškátový oříšek.

3. KROK

Těsto vlijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–55 minut. 

Tip: Suché ingredience před použitím prosejte, aby mohlo vzniknout těsto bez hrudek.

4. KROK

Během pečení připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte s moučkovým cukrem do hladka a vzniklým krémem pokryjte celý povrch mrkvového chlebíčku. 

Poznámka: Dezert na závěr posypte nasekanými ořechy.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Nastja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů