Žemlovka s jablky, skořicí a rozinkami - postup přípravy
Žemlovka s jablky a skořicí, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, spojuje lahodnou chuť ovoce a nadýchaného pečiva. Skvěle se hodí jako hlavní chod i dezert.
Základ
Na vymazání
Namočené rozinky slijte a odložte je bokem.
Poznámka: Rozinky zalijte horkou vodou a nechte je namočené přes noc. Díky tomu budou krásně měkké.
Mléko smíchejte se lžící cukru a vejci. V jiné míse smíchejte tvaroh se dvěma lžícemi cukru a vanilkovým cukrem.
Poznámka: Místo cukru krystal můžete použít moučkový nebo jakýkoliv jiný cukr.
V další misce smíchejte 1,5 lžíce cukru se skořicí a poté oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nastrouhejte je na plátky.
Tip: Směs cukru a skořice můžete nahradit skořicovým cukrem, který lze zakoupit v obchodě.
Plech vymažte Herou a vyložte ho několika krajíci veky, namočenými v mléčné směsi. Veku potřete tvarohovou směsí, kterou posypte hrstí rozinek.
Rozinky pokryjte další vrstvou, v mléčné směsi namočené, veky, kterou posypte cukrem se skořicí. Pokrm rovnoměrně pokryjte plátky jablek, která znovu posypte cukrem se skořicí a rozinkami.
Na rozinky položte poslední vrstvu namočené veky, kterou posypte cukrem se skořicí a polijte rozpuštěnou Herou.
Poznámka: Heru rozpustíte během 2–3 minut na sporáku nebo v mikrovlnné troubě.
Žemlovku pečte v předehřáté troubě na 180–200 °C po dobu 60–90 minut.
Tip: Pokrm servírujte nakrájený na kousky s šálkem oblíbeného čaje.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou