Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Valašské špízy z krkovice s bramborem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Valašské špízy z krkovice s bramborem - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na valašské špízy ze šťavnaté krkovice s bramborem a zeleninou podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Špízy servírujte s osvěžujícím salátem, tatarskou omáčkou nebo vyladěným dipem.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibule překrojte a rozeberte je na větší kousky. Anglickou slaninu, kapii a krkovici nakrájejte na čtverečky. Brambory oloupejte a nakrájejte je na plátky.

2. KROK

Na špejli střídavě napichujte cibuli, anglickou slaninu, kapii, krkovici a brambory. Poté přendejte špízy na plech vyložený pečicím papírem.

3. KROK

Každý špíz zakápněte olejem, osolte, posypte sušeným česnekem a oblíbeným kořením. Plech vložte do předehřáté trouby na 175 °C a pečte je přibližně 45 minut.

4. KROK

V průběhu pečení špízy polévejte šťávou, kterou maso a zelenina pustí. Poté je vyjměte z trouby a ihned je servírujte s tatarskou omáčkou a osvěžujícím salátem.

5. KROK

Tip: Špízy můžete dochutit grilovacím kořením nebo kořením na krkovici, špízy či kebab.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů