Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát z červené řepy s jablky a mrkví

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Salát z červené řepy s jablky a mrkví - postup přípravy

Salát z červené řepy s jablky je svěží volbou, plnou vitamínů, která spojuje sladkost ovoce se zemitou chutí zeleniny. Je vhodný ke svačině i jako příloha k hlavním jídlům.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Řepu oloupejte a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Poté ji smíchejte s oloupanou a nastrouhanou mrkví a oloupaným a nakrájeným jablkem. 

Poznámka: Před krájením z jablka odstraňte jádřinec.

2. KROK

Do směsi přidejte také nasekané vlašské ořechy s citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a, najemno nakrájeným, česnekem.

Tip: Ořechy můžete nasekat nožem, ale také je můžete rozmělnit paličkou na maso. V takovém případě je vložte do sáčku, přes který je rozklepejte.

3. KROK

Salát z červené řepy s jablky ochuťte solí a pepřem a zalijte ho trochou olivového oleje. Ingredience důkladně promíchejte a salát servírujte s oblíbeným pečivem. 

Tip: Salát z řepy a jablek můžete podávat také jako přílohu k masu. Každou porci ozdobte nasekanými vlašskými ořechy.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů