Salát z červené řepy s jablky a mrkví - postup přípravy
Salát z červené řepy s jablky je svěží volbou, plnou vitamínů, která spojuje sladkost ovoce se zemitou chutí zeleniny. Je vhodný ke svačině i jako příloha k hlavním jídlům.
Základ
Na posypání
Řepu oloupejte a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Poté ji smíchejte s oloupanou a nastrouhanou mrkví a oloupaným a nakrájeným jablkem.
Poznámka: Před krájením z jablka odstraňte jádřinec.
Do směsi přidejte také nasekané vlašské ořechy s citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a, najemno nakrájeným, česnekem.
Tip: Ořechy můžete nasekat nožem, ale také je můžete rozmělnit paličkou na maso. V takovém případě je vložte do sáčku, přes který je rozklepejte.
Salát z červené řepy s jablky ochuťte solí a pepřem a zalijte ho trochou olivového oleje. Ingredience důkladně promíchejte a salát servírujte s oblíbeným pečivem.
Tip: Salát z řepy a jablek můžete podávat také jako přílohu k masu. Každou porci ozdobte nasekanými vlašskými ořechy.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy od Katarzyny