Nutellový cheesecake s Oreo sušenkami - postup přípravy
Nutellový cheesecake je dezert, jehož křupavý korpus z Oreo sušenek zdobí jemný krém s čokoládovo-oříškovou chutí. Připravte pochoutku, které vaši blízcí neodolají.
Korpus
Krém
Poleva
Zdobení
Nejprve připravte korpus. Z Oreo sušenek odstraňte náplň a sušenky rozmixujte na hladký prášek, který smíchejte s rozpuštěným máslem.
Poznámka: Máslo rozpustíte v mikrovlnce během 3 minut. Během rozpouštění máslo občas promíchejte.
Těstem naplňte dortový ráfek, kde ho uhlaďte do rovna. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 13–15 minut. Zatím připravte krém.
Smetanový sýr vyšlehejte se 175 g smetany, cukrem, kukuřičným škrobem, vanilkovým extraktem a vejci. Do jiné misky vlijte ⅓ krému, do kterého vmíchejte 2 lžíce studené smetany s Nutellou.
Poznámka: Vejce přidávejte do směsi po jednom. Dbejte na to, aby měla pokojovou teplotu.
Světlým krémem pokryjte upečený korpus a na něj nalijte krém s Nutellou. Dezert vložte znovu do trouby a pečte ho na 150 °C po dobu 45–55 minut.
Poznámka: Po upečení vypněte troubu a dezert v ní nechte 1 hodinu odpočívat.
Následně dezert vyjměte a nechte ho, v pokojové teplotě, volně vychladnout. Na závěr připravte polevu. Nutellu smíchejte s horkou smetanou, kterou přihřejete během 3 minut a vzniklou polevou pokryjte celý dezert, který jste vyjmuli z dortového ráfku.
Poznámka: Nutellový cheesecake nechte v lednici přes noc.
Dezert s Nutellou servírujte nakrájený na kousky a posypaný nasekanými mandlemi.
Tip: Místo mandlí můžete použít lískové ořechy nebo strouhaný kokos. Díky tomuto receptu můžete pohostit 12–16 osob.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Home Cooking Adventure