Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Třívrstvý krémový dezert s čokoládovým korpusem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Třívrstvý krémový dezert s čokoládovým korpusem - postup přípravy

Tento skvělý dezert nejen skvěle vypadá, ale také báječně chutná. Skládá se ze tří vrstev – čokoládového korpusu, lahodného krému a rostlinné šlehačky (slazená rostlinná smetana Hulala). Díky těmto ingrediencím je dezert poměrně lehký. Následující recept by měl postačit pro 8 osob.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Šlehačka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
  1. Nejdříve je potřeba připravit korpus, který vyžaduje smíchání žloutků s cukrem, vodou a olejem.
  2. Jakmile dosáhnete homogenní směsi, prosejte do ní kakao s moukou a práškem do pečiva a důkladně zamíchejte.
  3. Připravené těsto nalijte na plech s pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
  5. Zatímco se peče korpus, můžete si připravit krém z bílků a pudingového prášku – nejdříve je potřeba uvařit puding klasickým způsobem.
  6. Puding by měl být hustý, pokud dostatečně nezhoustne, vložte jej na několik minut do mikrovlnné trouby (po každé minutě jej důkladně promíchejte).
  7. Z bílků vyšlehejte hustý sníh a vmíchejte jej do horkého pudingu, aby vznikla homogenní směs.
  8. Po 20 minutách vyjměte korpus z trouby, naneste na něj rovnoměrně krém a nechte ještě 10-15 minut zapéct.
  9. Po vyjmutí nechte dezert vychládnout a připravte si šlehačku.
  10. Tu naneste na vychladlý krém opět v rovnoměrné vrstvě a posypte strouhanou čokoládou.
  11. Dezert nechte opět vychladit a můžete podávat.



Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů